verkoopfacturen ubbelen!

Het is zover: vanaf 1 januari 2017 is go2UBL in staat om ook de verkoopfacturen te converteren naar UBL via convert2UBL.

Het afgelopen jaar hebben ondernemers ons regelmatig gevraagd of we kunnen helpen met het converteren van verkoopfacturen. In de praktijk blijkt namelijk dat er miljoenen verkoopfacturen gemaakt worden in Microsoft Excel of Word. Daarnaast zijn er veel ondernemers die hun facturatieprogramma niet gekoppeld hebben aan de financiële administratie. Of het om de een of andere reden niet kunnen koppelen. Het resultaat is dat vele honderdduizenden afnemers daardoor een UBL bij hun factuur moeten missen…

Alle verkoopfacturen die op deze wijze gegenereerd worden, worden veelal door de financiële administratie of de accountant handmatig ingeboekt in het boekhoudpakket. Een onnodige en tijdrovende klus! Zeker als je bedenkt dat verkoopfacturen tegenwoordig ook naar UBL geconverteerd kunnen worden. En daardoor dus gemakkelijk ingelezen kunnen worden.

gelukkig er er nu

 

.

Met convert2UBL bent u in staat om alle type verkoopfacturen (Microsoft Excel, Word of PDF) te converteren naar een UBL en vervolgens in te lezen in uw pakket.

Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal boekhoudpakketten die het inlezen van verkoop UBL’s ondersteunen. Dit zijn Exact Online, AccountView en Yuki. Verschillende leveranciers van boekhoudsoftware stellen zich op het standpunt dat verkoopfacturen rechtstreeks vanuit hun pakket gemaakt kunnen worden en een import mogelijkheid niet noodzakelijk is.

Dat de praktijk anders is blijkt, want inmiddels hebben meerdere softwareleveranciers bij ons aangegeven dat ze medio 2017 importmogelijkheden voor verkoop UBL’s gaan ondersteunen.

Ook eVerbinding herkent de behoefte om verkoopfacturen om te zetten naar UBL en biedt deze dienst aan met go2UBL als conversiepartner

e-factureren aan de overheid

een probleem ? !

Geldt verplicht e-factureren per 1-1-2017 voor de hele overheid?

 

NEE

Geldt verplicht e-factureren per 2017 voor alle leveranciers?

 

NEE

 


Er is veel commotie over het e-factureren aan de overheid per 1 januari 2017. Verschillende websites laten het een (wettelijke) verplichting lijken. Gelukkig ligt de waarheid een stuk genuanceerder:

  • Voor nieuwe contracten met de RIJKSoverheid, zal de RIJKSoverheid verplichten om facturen voortaan aan hen te versturen als e-factuur;
  • Voor lopende contracten met de RIJKSoverheid wijzigt er niets en kunt u tot nader order op de “ouderwetse” manier blijven factureren;
  • Voor lagere overheden (gemeenten, provincies en waterschappen) geldt de verplichting (nog) NIET;
  • Het aanleveren van e-facturen is GEEN wettelijke verplichting, maar een contractuele verplichting.

Spotlight

deze maand Informer

Met go2UBL en InformerOnline profiteer je optimaal van de snelheid van UBL. Met de Informer Chatbot staat jouw messenger-app in verbinding met je boekhouding. Het uploaden van een factuur gaat net zo makkelijk als het delen van een selfie!

go2UBL maakt van jouw factuur een UBL factuur en stuurt hem terug naar de administratie. De Informer BoekRobot ziet de factuur binnenkomen en boekt hem direct op de categorie waar jij de factuur de eerste keer op hebt geboekt. Op die manier zijn alle terugkerende facturen in no-time geboekt, zonder dat jij iets hebt hoeven doen!

Zo bespaar je met go2UBL en InformerOnline als ondernemer al snel zo’n 15 uur per maand. Wat doe jij met die twee extra vrije dagen !?

Ga toch ubbelen met Informer

Bekijk hier alle pakketten waar je mee kunt ubbelen

Wist je dat…

• je per 1 januari 2017 ook je verkoopfacturen kunt laten converteren naar UBL via convert2UBL?
• je met de go2UBL scanner op de meeste eenvoudige manier alle facturen razendsnel bij go2ubl kunt krijgen?
• de FAQ sectie op onze website regelmatig wordt bijgewerkt?
• je via onze website eenvoudig een (telefonische) afspraak kunt inplannen wanneer het jou schikt?
• je met de go2UBL app alle kas- en pinbonnetjes kunt aanleveren?

Work in progress

speciaal voor onze enthousiaste klanten blijft go2UBL doorontwikkelen aan nog meer gemak.

Momenteel wordt gewerkt aan:

  • het meeleveren van ordernummers in de UBL (www.logistics2UBL.nl)
  • het meeleveren van de vervaldatum in de UBL van de verkoopfactuur
  • het eenvoudig mogelijk maken om een factuur naar de overheid in UBL te verzenden (www.go2overheid.nl)

go2UBL: natuurlijk UBL Ready!

go2UBL heeft deelgenomen aan de UBL Ketentest van GBNED en Platform E-factureren en heeft deze test met succes doorlopen. go2UBL mag het label “UBL Ready” voeren.

go2UBL maakt iedere gebruiker UBL Ready zonder dat hij zich hoeft te verdiepen in de materie, een ander pakket of portaal. Gewoon direct in je eigen boekhoudpakket!

Daarmee geeft go2UBL een extra betekenis aan het UBL Ready label.

groot gemak, goed geregeld